Tip 3 Zorg ervoor dat je zuivel skipt

Zuivel: melkproducten; we zijn er mee groot gebracht.

Veel darmklachten komen door het innemen van herhaaldelijke triggers. Melk is vaak een boosdoener, zonder dat we hiervan bewust zijn.

Door de eiwitten in melk wordt in het lichaam een zuur aangemaakt. Dit zuur moet door het lichaam geneutraliseerd worden zodat het uiteindelijk meer basisch is. Calciumzouten uit de botten vormen te grootste neutralisator, omdat ze de hoogste base-rest bevatten. Hierdoor raakt de calciumvoorraad in de botten uitgeput en wordt calcium door het lichaam uitgescheiden met de urine.

 

Het is opmerkelijk dat mensen melk blijven drinken na de zoogperiode. Ook is het opvallend dat melk gedronken blijft worden terwijl bijvoorbeeld de samenstelling van koemelk anders is dan van moedermelk. Mensen die melk drinken, krijgen groeihormonen binnen die eigenlijk nodig zijn voor een hoge botdichtheid van het kalf. Had je hier wel eens over nagedacht? In de video leg ik uit dat er ook veel mensen een reactie krijgen van het eiwit Caseïne. Veel kijkplezier.

Hieronder nog een mooie vervanger van je bakje yoghurt die je mogelijk nam. Let wel; dit nu niet elke dag gaan eten, maar zoek de variatie.

Te koop bij de Jumbo, nee ik heb geen aandelen hoor, maar help graag je de goede kant op.

Nog vragen?

Stuur gerust een mail naar info@orthohealthmove.nl of wil je meer info gericht op jouw persoonlijke situatie? Boek dan een gratis sessie met me. Tijdens deze 30 min beschermd videobellen geef ik jou minimaal 2 tips voor meer rust in de buik.