Ben jij opzoek naar een heerlijk ontbijt / lunch of sportreepje wat je darm goed zal doen? Dan is deze Havermout-Blauwe bessen-Noten Koek net wat voor jou. Door de havermout en noten hou je lekker lang energie.
Benodigdheden voor een +/- 10 stukken:
- 125 gram havermout
- 2 bakjes blauwe bessen (liefst biologisch) a 125 gram
- 1 banaan
- 2 eieren
- 150ml amandelmelk
- 2 theelepels kaneel
- 60 gram walnoten
- 40 gram amandelen
- (75 gram rozijnen)
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 150gr. Meng ondertussen de havermout, banaan, eieren, amandelmelk, kaneel, samen met 1 bakje blauwe bessen (was ze vooraf goed) in de keukenmachine. Als je liever een wat grovere koek wilt kun je het ook mengen met de staafmixer. De havermout blijft dan wat grover. Het is net wat jij lekker vindt. Smeer het geheel nu uit over een bakplaat. Laat de bakplaat even staan, zodat het vocht in de havermout kan trekken.
Verdeel vervolgens het tweede bakje bessen over de bakplaat en plaats deze 40min in de oven. Als de koek niet echt gaar wordt verhoog dan nog even de temperatuur en stop het er nog 10 minuten in. Check wel even of het niet te hard gaat, zodat de bessen niet verbranden. De koek blijft wel een beetje zacht.
Even laten afkoelen en eet smakelijk!