Wat heb je nodig?
- 300 a 350 gram havermout
- 2 flinke handvol gebroken hazelnoten of amandelen
- 2 flinke handvol gebroken walnoten of cashew noten
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel koekkruiden
- 1 eetlepel honing
- Halve geraspte sinaasappel schil (liefst bio)
- 2 cm geraspte gember
- 4 eetlepels kokosolie
- Bakplaat, vel bakpapier, oven voorverwarmen op 150 graden
Aan de slag;
- Smelt in een pan de 4 flinke eetlepels kokosolie en roer de honing en de geraspte sinaasappel en gember lekker door elkaar. Houdt het vuur laag!
- Roer dan de havermout erdoor, zolang rustig omscheppen dat alle vlokken goed bedekt zijn. Merk je dat er nog vlokken “losvallen” bij het omscheppen, voeg dan wat olie toe en laat dit smelten.
- Voeg al roerend de noten toe, en maak het af met de koek kruiden en de kaneel.
- Spreid het mengsel uit op een met een vel bakpapier beklede bakplaat en zet het in de oven. Na ongeveer 10 minuten eruit halen en voorzichtig omscheppen. Na nog eens zo’n 10 minuten roosteren wederom omscheppen, herhaal dit op gevoel.
- Bijna klaar! Voer de temperatuur nu nog even 5 minuten op tot 200 graden, omscheppen en dan nog 5 minuten. Let op: granola verbrandt zeer snel. Blijf er dus bij, de laatste minuten.
- Het omscheppen en roosteren vraagt de meeste aandacht. Gebruik je ogen, neus en je gevoel. Laat het mengsel uiteindelijk goed afkoelen. Neem hiervoor de tijd, goed afgekoeld geeft de meeste crunch aan de granola.
- Bewaar in een afgesloten pot of trommel, of ……eet alles meteen op….
Eet smakelijk!
Ter inspiratie is de heerlijke granola van Ester Lockhorn gebruikt. Thanks Ester.