Roos Dieleman

Vanaf mijn 18de had ik allerlei allergieën (huisstofmijt, hooikoorts) en vanaf mijn 35ste kwamen daar darmproblemen (geen pijnen, maar wel diarree) bij. Niets om je ongerust over te maken, tot ik mijn gewicht niet meer onder controle kon houden en te veel afviel. De dokter besloot tot een extra test en ik bleek allergisch te zijn voor de hazelnoot.

Het leven na de hazelnoot

Toen ik erachter kwam dat de hazelnoot de boosdoener was, kwam mijn kennis over voeding goed van pas en besloot ik per direct een paar aanpassingen te maken en wouw, binnen een paar dagen werd mijn ontlasting vaster. Wat een heerlijk gevoel om niet meer in de wc te kijken met de gedachte……., oh shit (leuke woordspeling) zucht…weer zo dun!

Mijn gewicht stabiliseerde, mijn darm werd stabieler, ik kon uren zonder eten, voelde de rust in de buik komen. Mijn allergie klachten namen na een paar maanden zelfs ook af. Wat een weelde. Niet meer continu jeukende ogen en de kop vol snot. Dit alles gaf mij zoveel meer energie. Ik kon in mijn werk stappen maken die ik niet voor ogen had. Ik zocht de uitdaging om meer les te gaan geven aan internationale studenten en ontwikkelde een programma voor de Academie voor Gezondheidsstudies om studenten te leren samenwerken en uiteindelijk heb ik Ortho Health Move gestart. Is het niet geweldig?!

Mijn visie op darmklachten

Mijn ervaring is dat men niet graag praat over darmklachten, het lijkt een soort taboe. De mensen die niet zo’n last hebben van deze taboe zijn bereid om aan hun darmklacht te werken. Mijn visie is dat meer dan 80 procent van alle darmklachten hersteld kunnen worden met de juiste voeding, suppletie, beweging en ontspanning. Het geeft mij een enorme kick dat mensen bij mij komen en zeggen; ‘Roos, mijn buik voelt veel rustiger en/of mijn buikpijn is weg of ik kan eindelijk weer elke dag poepen. Ik weet nu veel beter wat ik moet eten en voel mij veel energieker.’ Met deze berichten kom ik met een stoot energie op mijn werk, maar ga ook met deze energie weer weg.

Dit moet je over mij weten

Ik leef samen met mijn lieve vriendin en 2 geweldige dochters. Ik ben een energieke vrouw die graag mensen laat ontwikkelen en altijd bezig is om het beste uit de mens te halen. Het coachen van mensen is een passie. Dit doe ik binnen mijn werk als docent op de opleiding fysiotherapie, als fysiotherapeut en binnen mijn bedrijf als orthomoleculaire therapeut. Om zelf mijn balans te houden sport ik 2 à 3 keer per week. Hardlopen met vriendinnen, mountainbiken met het gezin en in de winter lekker schaatsen daar krijg ik energie van. In het weekend geniet ik van het gezin en mijn vrienden. Lekker samen spelen, samen eten of een drankje nemen is voor mij een perfecte manier om op te laden.

Wat is typisch Roos?

🤩 Altijd vrolijk, stralend, energiek

🤩 Gezelligheid kent geen tijd

🤩 Sportief (hardlopen, mountainbiken, power circuit en schaatsen)

🤩 Een geboren helper

🤩 Weet altijd een oplossing

🤩 Is trots op haar gezin (2 prachtige dochters (2010, 2014) en een lieve vriendin).

🤩 Houdt van groente en fruit, maar soms ook van een appeltaart of een bak chips

Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.