Curry van brocolli, bloemkool en bulgur

Benodigdheden

  • 275 gram Bulgur
  • 400 gram broccoli roosjes
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 1 ui in partjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 250 gram feta, in blokjes
  • 2 eetlepels kokos olie
  • 400 gram kipfilet, in stukjes
 

Bereiding

Bereid de bulgur volgens de verpakking.

Kook de broccoli en de bloemkool in de kleine roosjes in 4 minuten. Bak de kipfilet in de kokosolie en fruit daarna de ui bij de kip in en bak dit goudbruin. Voeg de kerriepoeder toe en roerbak dit 1 minuut. Voeg 150 ml groentekookwater toe en schep de bloemkool en broccoli erbij. Laat lekker 8 minuten pruttelen en roer af en toe in de pan. Rooster de amandelschijfjes in een droge koekenpan. Schep de bulgur, fetablokjes en de amandelen door de curry en smullen maar.

 

Tips

Maak een grote pan zodat je altijd wat in de vriezer hebt.